按字母查找动画片 更多

[初一英语]初一英语下册期中测试题

发布时间:2010年09月02日 10:43 | 来源: 少儿台

初一人教下    期中测试题

听力15分

一、根据听到的单词,选择正确的答案。

 (     ) 1. A. good         B. goodness            C. goodbye

 (     ) 2.A.photo         B. bottle               C. box

 (     ) 3 .A. water        B. what                C. white

 (     ) 4.A.daughter       B. door                C. doll

 (     ) 5 .A. right         B. night               C. light

二、根据你所听到的对话内容及问题选择正确的答案。

 (    ) l. A. Seven.     B. Six.            C. Eight.           D. Nine.

 (    )2. A.In a shop    B. In a school      C. At a post office    D. At Li Ming’s home

 (     )3.A.Black car.   B. White car.      C. Brown car.        D. Red car.

 (    )4.A.In the tree.   B. Under the tree.   C. Beside the tree.    D. On the tree.

 (     )5. A. Her son.   B. Her sister.       C. Her daughter.      D. Her father.

三、根据听到的短文选择正确的答案。

 (     ) 1. Tom can’t find football shoes on Monday ______ .

  A. afternoon     B. morning            C. evening

 (     )2. It’s time to______.

  A. play games   B. fly the kite          C. go to school

 (     )3. Tom’s mother is ______ .

  A. making some cakes                  B. reading some books

  C. putting some bread in the box

 (     )4. Tom is drinking______.

  A. tea          B. milk               C. water

 (     )5. Tom is eating ______,too.

  A. eggs        B. apples          C. cakes

笔试部分

一、词汇。

A.根据句意和所给汉语写出单词。

     1. My sister is good at ______. (数学)

     2.This bottle is______.(空的)

     3. My brother______(有)a new book.

  4. What day is it today? It’s ______. (星期四)

  5. May I look at your_______? (票)

B.根据句意用所给单词的适当形式填空。

      1. The ______ are in the room. (baby)

  2. It’s a map of ______. (Chinese)

  3. Oh, dear! My bike is ______. (break)

  4. Could you help Tim and ______? (I)

  5. You must listen to the teacher ______in class. ( care)

二、选择填空

  (     )l .There is ______apple on the table. ______apple is yellow.

            A. a, The       B. an, The       C. an. An            D. the, The

  (     )2.The shop is closed ______this time ______day.

            A. at, on       B. in, of           C. at. of          D. in. on

  (     )3.One shoe is on the floor. Where is ______?

            A. others       B. other one        C. the other one       D. other

  (     )4. What would you like ______ ?

            A. to eat        B. eating          C. drink           D. eat

  (    )5.—Your English is very good.

             —__________.

     A. Thank you    B. Do you think so   C. No      D.I don’t thinks

 (    ) 6. Could you please ______me your name?

          A. tell          B. speak           C. talk            D. spell

 (    )7.—Would you like some meat?

           —__________.

         A. Yes, thank you                 B. Certainly, here you are

         C. No, please                    D. No, thanks

 (    )8.This is Mr Wang’s pen. Please ______.

         A. give it to him                     B. give him it

     C. give it him                       D. give him to it

 (    )9.The pen isn’t______. It’s______.

      ______pen is over there, in the room.

         A. yours, hers, Your                B. your, mine, Your

         C. his, her, Mine                   D. mine, his, Him

 (    ) 10. The trousers look nice. Let me ______.

        A. put it on                    B. to put it on

        C. put them on                 D. to put on them

 (    ) 11. How many _______ are there in the picture?

        A. difference      B. dress       C. women      D. boy

 (    ) 12. Look! Your son ________ the car.

        A. mending     B. mends        C. is mending         D. mend

 (    ) 13. —Are your clothes new or old?

              —__________.

  A. Yes, It’s old                     B. They’re new

  C. No, they’re old                   D. Yes, they’re old

 (    )14.There aren’t ______ birds ______ that tree.

           A. some, in     B. any, on        C. any, in         D. some, on

  (    ) 15. —I’d like some rice, ______you?

               —Rice, too.

             A. would       B. will      C. can      D. what about

三、用所给动词的适当形式填空。

  1.There ______ (not be) any milk in the bottle.

  2. I want you ______ ( help) me.

  3. Let Jim ______ ( take) photos.

  4. It’s eight o’clock. We ______ ( have) English classes.

  5. Children ______ ( watch) TV every evening. They ______ ( watch) TV now.

四、句型转换。

 A.按要求转换。

  1. There are some colour balls in the box. (否定句)

     There ______ ______ colour balls in the box.

  2. They are at home. (对画线部分提问)

    ______ ______they?

  3. I’d like a cup of tea. (一般疑问句)

    ______ ______ ______ a cup of tea?

  4. Throw it like that. (否定句)

    ______ ______ it like that.

  5. They sing an English song. (现在进行时)

    They ______ ______ an English song.

B.同义句。

  1. Is everything here?

    ______all ______ ______here?

  2. It’s time for school.

    It’s time______ ______ ______ school.

  3. Jim plays football very well.

    Jim is ______ ______ ______playing football.

  4. Whose is this watch?

    Whose ______ ______ ______?

  5. Our school has an old tree.

    ______ ______ an old tree ______ our school.

  6. Do you want to have a try?

    Do you ______ ______ ______?

  7. My watch doesn’t work.

    There ______something ______ ______my watch.

五、选错。

 (     )l. I can see some apple in the picture.

       A   B  C     D

 (     )2. He and I can here at six.

       A  B   C  D

 (     )3. There are many flowers on the floor. Let’s take it to Jim desk.

          A     B          C   D

 (     )4. I can’t mend the bike. I want many help.

       A    B    C   D

 (     )5. Miss Liu _is_ reading now. We must listen her.

          A     B   C  D

 (     )6. Look ! The girl is swiming in the river behind the hill.

     A         B   C    D

 (     )7. Lily and Kate look the same. But they aren’t two twins.

            A   B   C    D

 (     )8. Who’s pencil is this? Is it yours or Jim’s?

     A      B    C    D

 (     )9. There are ten glass of milk on the table. Can you see them?

      A    B     C            D

 (     )10. There is no milk here. I have it for breakfast.

        A  B      C   D

六、完形填空

A

  There is   1   nice girl in our class. She is in   2  . She is thirteen   3   .  4  is not tall and she is not short. She is a little fat(有点胖) . She has a round face   5   an apple. She   6  two big black eyes and a small nose. Her mouth is big,  7   her ears are small. Her hair is short   8   black, She likes red. She is often   9  red clothes. She likes little animals. She has a little black dog in __10 __ home.

      (    )1.A. an          B. the              C. a                D./

      (    )2. A. row five     B. Row five         C. row Five          D. Row Five

      (    )3.A.year old      B. years old         C. old               D. years

      (    )4.A.He          B. she              C. he               D. She

      (    )5.A.at           B. of               C. like              D. on

      (    )6. A. have       B. is                C. has              D. are

      (    )7.A.and         B. so               C. but               D. or

      (    )8.A.and         B. with             C. but               D. no

      (    )9.A.in          B. at                C. with              D. on

      (    )10.A.she’s       B. his               C. her              D. hers

B

  Mrs Scott and her daughter Jane   1   teachers. They teach   2   the same school. They go to their school   3  car. They go to work  4  8:00 in the morning. They come home at 4:00   5  the afternoon. Sam and   6  sister Ann are students. They go to   7  by bus. They come home at 4:00 in the afternoon. They   8  their homework at home. They   9  TV in the evening. They go to   10  early every night(晚上) .

 (    )1.A. is           B. am              C. are              D. be

      (    )2.A.with         B. on               C. by              D. in

      (    )3.A.on          B. by               C. in               D. at

      (    )4.A.by          B. on               C. at               D. in

      (    )5.A.in          B. at                C. on              D. by

      (    )6.A.their        B. one              C. hers             D. his

      (    )7.A.class        B. teacher           C. school           D. home

      (    )8.A.watch       B. do               C. make            D. read

      (    )9.A.see         B. look              C. read             D. watch

      (    )10.A.school      B. bed              C. work            D. class

七、阅读理解

A

  Tom: Come with me now, and see my father and mother. Come and have some food at my house.

  Kate: That s very nice! Let s go there, Jim.

  Jim: Is there a bus from here to your house?

  Tom: No, there aren’t any buses. But I have my car at the door.

  Kate: Oh, there’s a black car. Is this car yours, Tom?

  Tom: No, it isn’t mine. Mine is red.

  Jim: Look, there’s a red car over there. I think it’s his.

  Kate: Is that one yours, Tom?

  Tom: Yes, it is.

  Jim: Oh, what a nice car!

  Tom: It’s time to go now.

  Jim; OK! Kate, Let’s go.

  根据短文内容,判断所给句子的正误,符合对话内容的用“T”表示,不符合对话内容的用“F”表示。

 (     ) 1. Jim and Kate want to go to Tom’s home.

 (     )2. There is a bus to Tom’s house.

 (     )3. Tom’ s car is a nice red one.

 (     )4.The black car at the door is Jim’s.

 (     )5. Jim and Kate go with Tom to see Tom’s father and mother.

B

  One Sunday morning Mr Brown and his child. Bill, are in a big shop. Mr Brown wants to buy a new blouse for Mrs Brown. Bill likes oranges, so his father buys some oranges for him. Bill also wants to buy some picture-books and colour pencils. There are many things and many people in the shop. They are men and women, old and young. They all want to buy something there.

根据短文内容,选择正确答案:

 (     ) 1. Mr Brown goes to a big shop with ______.

  A. Mrs Brown   B. Bill        C. his father       D. some old people

 (     )2. Mr Brown is going to buy a new blouse for_____.

  A. Bill’s mother   B. Bill      C. his mother    D. himself (他自己)

 (     )3 .Bill likes______.

  A. all the things B. a new blouse        C. oranges             D. the shop

 (     )4. The little boy wants to buy ______ .

  A. some picture-books                   B. some colour pencils

  C. clothes and shoes                     D. A and B

 (     )5. People in the shop are ______.

  A. old and young B. boys and girls C. men and women D. A and C

八、书面表达,根据首字母填单词

 

  Look at the p 1  . Can you s 2   a boy in it? Yes, he’s r 3   a bike. A4  the girl?Oh. She is s   5   u   6   a tree. Is t  7   a bird i   8   the tree? Y   9  , there is. What is it doing? L   10   me see. Oh. It’s singing.

答案:

听力

一、1.B  2.C  3.A  4.B  5.B

二、l.C  2.A  3.D  4.A  5.C

三、1.B  2.C  3.A  4.B  5.C

笔试

一、A: 1. maths  2.empty  3.has     4. Thursday  5.ticket

  B: 1. babies  2. China  3. broken  4. me    5. carefully

二、1.B  2.C  3.C  4.A  5.A  6.A  7.D  8.A  9.A  10.C  11.C  12.C  13.B  14. C 15.D

三、1 isn’t  2.to help  3.take  4.are having  5.watch,are watching

四、A:1. aren’t, any  2.Where are  3.Would you like  4.Don’t throw  5.are singing

  B: l. Are, the things  2.to go to  3. good at  4.watch is this  5.There is, in  6.want a go  7. is, wrong with

五. 1.C  2.C  3.C  4.D  5.D  6.B  7.D  8.A  9.B  10.B

六、A: 1.C  2.D  3.B  4.D  5.C  6.C  7.C  8.A  9.A  10.C

  B: 1.C  2.D  3.B  4.C  5.A  6.D  7.C  8.B  9.D  10.B

七、A: 1.T  2.F  3.T  4.F  5.T

  B: 1.B  2.A  3.C  4.D  5.D

八、l. picture  2.see  3.riding  4.And  5.singing  6.under  7.there  8.in  9.Yes  10. Let

责编:陈喆

502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx

登录 | 注册 我要评论

验证码: 看不清验证码?点击刷新